Aiheen kuvaus

 • Miten tuoda digitalisaation mahdollisuudet luontevaksi osaksi päivittäistä työtä työikäisten sosiaali- ja työllisyyspalveluissa? Miten lisätä alan ammattilaisten digiosaamista? Opintosisällön avulla saat ideoita digiosaamisen kehittämiseksi yhdessä asiakkaiden kanssa, käytännön tukimateriaaleja ja menetelmiä digitaitojen kartoittamiseen sekä harjoitteluun.

  Digiosaamisen askeleita työikäisten palveluihin -verkkoympäristö on visuaalinen ja interaktiivinen Itseopiskelumateriaali, joka sisältää kolme osiota:

  1. Digi osaksi toimintaa. Digiteemoja sisällytetään pieninä palasina osaksi palveluita ja päivittäistä asiakastyötä. Keskiössä on asiakaslähtöisyys ja digitalisaation tarkastelu arjen digitaitojen näkökulmasta. 
  2. Digivalmennus. Saat ammattilaisena vinkkejä oman digivalmennuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Digivalmennus voi olla erillinen tarjottava palvelu tai sen voi ottaa osaksi esimerkiksi työtoimintapäivää. 
  3. Oman työn kehittäminen. Osiossa tarkastellaan digiosaamista ammattilaisen oman työn kautta. Ammattilaisena sinulla on vastuu ylläpitää omaa digiosaamistaan, mutta myös tarjota digiohjausta asiakkaille.  

  Kenelle: Erityisesti sosiaali- ja työllisyysalan ammattilaisille, mutta kaikille digiohjauksesta kiinnostuneille ja digitukea antaville toimijoille

  Kesto: 30 minuuttia.

  Kieli: suomi

  Voimassaoloaika: toistaiseksi

  Lisää aiheesta: Jatka syventymistä aiheeseen avoimen AMK:n opintojaksoilla. Tutustu avoimen amk:n koulutussisältöihin tästä!
  Toteutettu osana Sosiaali- työllisyysalan digipalvelut ja etäohjaus pitkien välimatkojen maakunnassa (SoTyDigi) -hanketta.