Aiheen kuvaus

  • Miten vastuullisuus ja vihreä siirtymä näkyy yrityksesi arjessa? Tiedätkö, miten vastuullisuus ja ESG (environment, social, governance) liittyy liiketoimintasi menestykseen?

    Vastuullisuus on yksi tämän päivän keskeisimpiä suuntauksia, joka näkyy vahvasti niin liiketoiminnan kehittämisessä kuin hankinnoissakin. Vastuullisuuden merkitys tulee kasvamaan yhä vahvemmin tulevaisuudessa. Tutustu, miten voit kehittää toimintaasi kohti tulevaisuuden liiketoimintaympäristöä ja vaatimuksia,

    Opinnon jälkeen:

    • ymmärrät mitä kestävyysraportointidirektiivi (CSRD) tarkoittaa yrityksille ja arvoketjun toimijoille.
    • opit tunnistamaan riskejä vastuullisuuden kannalta ja hyödyntämään vastuullisuutta työkaluna strategiatyössä.
    • saat käytännön eväitä ja työkaluja vastuullisuuden edistämiseen

    Kenelle: Mikro-opinto soveltuu yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään yrityksensä vastuullisuutta sekä viestimään vastuullisuudesta paremmin, mutta myös kaikille vastuullisuus-, ympäristö-, hankinta- ja laatuasioiden parissa työskenteleville.

    Kesto: n. 1 tunti.

    Voimassaoloaika: 31.12.2025

    Lisää aiheesta:  Jatka syventymistä aiheeseen esimerkiksi avoimen AMK:n liiketalouden opintojaksoilla. Tutustu koulutussisältöihin!


    Helena Puhakka-Tarvainen (Lietsu Palvelu Oy) kertoo vihreän siirtymän merkityksestä sekä mahdollisuuksista pienille ja keskisuurille yrityksille. Puheenvuoron sisällöt hyödyttävät erityisesti yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään yrityksensä vastuullisuutta sekä viestimään vastuullisuudesta paremmin.

    Videon kesto 56.27 minuuttia.


    Vihreä siirtymä pk-yrityksen näkökulmasta -luento on tuotettu ja julkaistu osana Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio (React Itä-Suomi) -hanketta vuonna 2023. Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio React-hankkeiden päärahoittajana toimii Euroopan Sosiaalirahasto ja hankkeet toteutetaan yhteistyössä Kauppakamarien, alueellisten yrittäjäjärjestöjen ja ammattikorkeakoulujen kanssa. Hanketta rahoitetaan Euroopan sosiaalirahaston REACT-EU-rahoituksella osana Euroopan unionin Covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.